ukenru
u-minsotspolitiki-rozpovili-scho-novogo-zaklali-u-proekt-byudzhetu-2020

У Мінсоцполітики розповіли, що нового заклали у проект Бюджету-2020

 • 16909 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. У проекті Державного бюджету на 2020 рік закладена низка змін. Якщо проект підтримають - соціальні допомоги повністю перейдуть в управління Міністерства соціальної політики. Про це повідомила міністр соцполітики Юлія Соколовська у Facebook, передає УНН.

"Із нового, що ми змогли закласти до першого читання бюджету 2020 і що не потребувало змін до законодавства:

- до цього часу адмініструванням соціальних допомог займався Мінфін через субвенцію регіонам. З наступного року ми хочемо мати цілісну картину у Мінсоці та мати гнучкість у реагуванні на зміни - тому забираємо всі допомоги в управління через бюджетну програму;

- програму реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП поширили на всіх дітей з інвалідністю – це дозволить їм проходити лікування незалежно від встановленого діагнозу;

- збільшили обсяг коштів на компенсацію за житло для ВПО, що захищали незалежність та суверенітет України;

- запропонували здійснювати співфінансування з місцевих бюджетів житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - впевнена, спільно ми зможемо збільшити ресурси та допомогти більшій кількості дітей", - написала міністр.

Крім того, за її словами, разом із Програмою уряду Мінсоц також готує низку законопроєктів, які будуть винесені на розгляд парламенту разом з прийняттям Бюджету 2020 в другому читанні.

"Наша філософія – створення такої системи соціальної політики, яка допомагатиме людям долати важкі життєві ситуації, які вони не можуть подолати власними силами, ресурсами та можливостями. А також активізація громадян, підтримка їх у вирішенні проблем, перш ніж вони опиняться у групі, яка потребує постійної допомоги", - пояснила Соколовська.

Нагадаємо, у Раду внесли проект Бюджету-2020.

Українські Національні Новини

Політика