u-minoborony-nimechchyny-planuiut-vidnovyty-oboviazkovyi-viiskovyi-oblik-dlia-molodykh-cholovikiv

У Міноборони Німеччини планують відновити обов'язковий військовий облік для молодих чоловіків

 • 18066 переглядiв

Німеччина планує відновити обов'язкову військову реєстрацію для юнаків, пропонуючи відновити заповнення анкет про здатність і бажання служити, як крок до потенційного відновлення обов'язкової військової служби для збільшення чисельності своєї армії.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив про плани відновити систему з відбору придатних для служби в армії молодих людей, яка була припинена 13 років тому. Про це УНН пише з посиланням на BILD.

Деталі

У Міноборони Німеччини хочуть зобов'язати всіх юнаків заповнювати спеціальну анкету про бажання і здатність служити в армії.

Пропозиція Пісторіуса - це перший крок на шляху до можливого відновлення обов'язкової військової служби в Німеччині. У новому плані військової служби передбачається, що всі чоловіки і жінки з паспортом ФРН після досягнення 18 років отримають від бундесверу офіційного листа з пропозицією розглянути можливість проходження базової військової служби до 17 місяців.

Жінки можуть, а чоловіки будуть зобов'язані заповнити спеціальні онлайн-анкети від бундесверу. У ній потрібно буде вказати дані про склад сім'ї, наявну підготовку і фізичну форму, а також позначити своє ставлення до носіння зброї. На основі інформації з анкет (у міністерстві припускають, що заповнювати її будуть приблизно 400 тисяч осіб щорічно) бундесвер проводитиме відбір 40 тисяч кандидатів, яких призвуть на військову службу.

Ріші Сунак обіцяє повернути військову службу для 18-річних в Британії26.05.24, 09:54 • [views_31483]

Мета бундесверу полягає в тому, щоб додатково набирати від п'яти до семи тисяч нових призовників, починаючи з 2025 року. Борис Пісторіус вважає, що з урахуванням строковиків, які проходитимуть базову військову підготовку, чисельність армії може зрости до 460 тисяч осіб (200

Мета бундесверу полягає в тому, щоб додатково набирати від п'яти до семи тисяч нових призовників, починаючи з 2025 року. Борис Пісторіус вважає, що з урахуванням строковиків, які проходитимуть базову військову підготовку, чисельність армії може зрости до 460 тисяч осіб (200 тисяч із них - чинні, решта - резервісти).

Додамо

Минулого року чисельність бундесверу скоротилася до 181 тисячі солдатів. Міністерство оборони ФРН розглядає можливість запровадження призову, зокрема, через російське вторгнення в Україну. Пісторіус неодноразово заявляв, що Німеччина має бути готовою до війни і разом із союзниками по НАТО виступати надійним стримувальним фактором.  

Міністр оборони Німеччини: "У 2029 році росія буде в змозі напасти на одну з країн НАТО"12.06.24, 17:31 • [views_392]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі