u-mikroraioni-lvova-de-strilialy-u-farion-ne-bulo-svitla-zbyraiut-video-z-kamer-na-akumuliatorakh-deputat

У мікрорайоні Львова, де стріляли у Фаріон, не було світла, збирають відео з камер на акумуляторах - депутат

 • 17315 переглядiв

У мікрорайоні Львова, де стріляли в Ірину Фаріон, не було світла під час інциденту. Місцеві збирають відео з камер на акумуляторах та передають правоохоронцям.

У мікрорайоні Львова, де стріляли у професорку Львівської політехніки Ірина Фаріон, не було світла, ні цьому тлі були спроби напрацьовувати, у кого були відеокамери, які працювали на акумуляторах. Інформацію з відеонагляду, зібрану у голів ОСББ, передають правоохоронцям. Про це розповів депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич в ефірі телеканалу Київ24 у суботу, передає УНН.

Деталі

"Так сталося, що ми з Іриною Дмитрівною були сусідами. Жили через дім. Часто зустрічалися на вулиці, часто спілкувалися. Ситуація, яка відбулася… люди говорять, що була без глушника використана зброя. Фактично весь мікрорайон одразу став на вуха, і через 5 хвилин я був на місці. Правоохоронні органи та "швидка" на той момент вже були на місці", - розповів депутат.

"Скажу так, що наш мікрорайон досить непоганий, тому що в нас і програма є зараз про фінансування ОСББ щодо встановлення відеонагляду. Ми фактично дуже зараз гарно працюємо і встановлюємо дуже багато відеокамер, але є "на жаль". "На жаль" є в тому, що на той момент, коли відбувся постріл, коли відбулося вбивство, не було світла в мікрорайоні. Ми пробували напрацьовувати, у кого були камери, які працювали на акумуляторах. У нас дійсно є деяка інформація, зібрана з голів ОСББ з відеонагляду, яка передається правоохоронним органам. На жаль, не так, як хотілося, бо з виключенням світла ми це не передбачили, але інформація надається", - сказав Зінкевич.

Нагадаємо

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню.

У лікарні Ірина Фаріон померла. 

Поліція має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

На ранок поліцейські спільно зі співробітниками СБУ проводять комплекс заходів щодо затримання зловмисника, який застрелив Фаріон. Правоохоронці опитують очевидців, перевіряють інформацію, вивчають відео з камер спостереження та здійснюють інші заходи для встановлення особи зловмисника, його місце перебування.

Популярні

Новини по темі