u-lvovi-sudytymut-ofitsera-yakyi-byv-i-znushchavsia-z-kursantiv-viiskovoho-vyshu

У Львові судитимуть офіцера, який бив і знущався з курсантів військового вишу

 • 12163 переглядiв

Начальника навчального курсу військового вишу у Львові звинувачують у систематичному насильстві над курсантами. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі за знущання над 9 юнаками протягом двох років.

У Львові до суду передали обвинувальний акт стосовно начальника навчального курсу одного з факультетів військового вишу, який знущався з курсантів. Про це заявили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, передає УНН.

Деталі

Розслідуванням встановлено, що офіцер систематично застосовував до курсантів неправомірні заходи виховного характеру – бив по голові та тілу руками, ременем чи прикладом зброї, а також змушував перед усіма їсти цигарки.

Таким чином намагався "навчити" їх дисципліни та порядку.

Наставник також  застосовував силу до тих, хто запізнився, недбало склав речі, зробив помилку у журналі чи допустив інші "прорахунки". Упродовж двох років від таких "методів виховання" постраждало дев’ятеро юнаків.

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника навчального курсу одного з факультетів військового вишу за фактом застосування військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України)

- резюмували правоохоронці. 

За скоєне, чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Доповнення

Обвинуваченого викрили цьогоріч у березні та повідомили про підозру.

Незадовго суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у понад 908 тисяч гривень, яку він сплатив.

У Закарпатському ТЦК відповіли після заяв Лубінця щодо смерті мобілізованого06.09.24, 12:01

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Заступник держсекретаря США прибув до Києва

     • 15720 переглядiв