u-liviyi-nakazali-zaareshtuvati-8-chinovnikiv-na-tli-rozsliduvannya-obvalu-damb

У Лівії наказали заарештувати 8 чиновників на тлі розслідування обвалу дамб

 • 183064 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. У понеділок головний прокурор Лівії наказав затримати вісьмох посадових осіб на тлі розслідування обвалу двох дамб, через який місто Дерна опинилось під водою та внаслідок чого загинули тисячі людей.Про це пише DW, передає УНН.

Деталі

Серед допитаних також мер Дерни Абдель-Монейм аль-Гаїті, який був звільнений після катастрофи, згідно із заявою офісу генерального прокурора аль-Сідіка аль-Сура. 

Прокуратура також наказала посадовцям Управління водних ресурсів і Управління управління дамбами залишити під вартою до завершення розслідування, додається в заяві.

Їх допитали щодо звинувачень у тому, що до катастрофи призвели безгосподарність, недбалість і помилки. Прокурори стверджують, що чиновники не надали достатньо доказів, щоб уникнути пред'явлення звинувачень. 

Доповнення

У лівійському місті Дерна, зруйнованому внаслідок повені, ховають загиблих. Понад 11 тисяч осіб визнано жертвами стихії, ще близько десяти тисяч вважаються зниклими безвісти. Рятувальники не виключають, що їх віднесло в море.

Нагадаємо

Лівійська влада заявила, що вимагає розслідування того, чи людські помилки стали причиною смертей тисяч людей під час найстрашнішого стихійного лиха в сучасній історії країни.



Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США відмовили голові МЗС Ірану в проханні відвідати Вашингтон

     • 244521 переглядiв

    Зимовий морський лід в Антарктиді досяг рекордно низького рівня

     • 256419 переглядiв

    Ворожі БПЛА атакують Ізмаїл та Рені - ПС ЗСУ

     • 2426043 переглядiв