ukenru
u-likarni-v-okupovanomu-lugansku-zrobili-gospital-dlya-rosiyan-chastinu-viddali-pid-morg-genshtab

У лікарні в окупованому Луганську зробили госпіталь для росіян, частину віддали під морг – Генштаб

 • 99287 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. У лікарні в тимчасово окупованому Луганську окупанти створили військовий госпіталь для поранених військовослужбовців рф. Частина лікарні відведена для зберігання трупів. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Цитата

"Продовжується фіксація фактів злочинної діяльності російського військово-політичного керівництва, систематичного порушення міжнародного гуманітарного права, норм щодо гуманного ставлення під час війни", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що на тимчасово зайнятих територіях України окупанти продовжують терор місцевого населення, здійснюють примусове вивезення людей на територію російської федерації. З метою залякування місцевого населення російські загарбники здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів, вилучають автомобільну техніку та особисті речі.

"У тимчасово окупованому Луганську, в місцевій лікарні, окупантами розміщено військовий госпіталь, що повністю зайнятий пораненими військовослужбовцями російської федерації. Частина лікарні відведена для зберігання трупів, у зв’язку з тим, що місцеві морги є перевантаженими", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, в Генштабі нагадали, що 25 березня, українські захисники ліквідували командувача 49-ї загальновійськової армії південного військового округу генерал-лейтенанта Якова Резанцева.

Доповнення

Втрати російських окупантів з початку війни, розпочатої рф, в Україні сягнули вже близько 16,1 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство