u-kyievi-perevyshcheno-normu-dioksydu-azotu-v-povitri-v-hidromettsentri-poperedyly-pro-mozhlyvyi-nehatyvnyi-vplyv-na-samopochuttia

У Києві попередили про забруднення повітря: можливий негативний вплив на самопочуття

 • 11604 переглядiв

Станом на 17 вересня у столиці середньодобовий вміст діоксиду азоту перевищує гранично допустимі концентрації. 18-19 вересня показник буде перевищувати критичний рівень, що може негативно впливати на самопочуття людей, повідомили в  Гідрометцентрі, передає УНН.  

За даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ за станом атмосферного повітря 17 вересня 2024 року середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК)

- йдеться у повідомленні Гідрометцентру.

Зазначається, що впродовж 18-19 вересня завдяки сухій та теплій погоді вміст діоксиду азоту в повітрі буде перевищувати критичний рівень – 5 гранично допустимих концентрацій, що може негативно впливати на самопочуття людей.

В Гідрометцентрі розповіли, що тепла та суха погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря.

"20-22 вересня північний вітер та зниження температури в нічні та ранкові години сприятиме поступовому зменшенню концентрацій забруднюючих речовин", - додали в Гідрометцентрі.

Нагадаємо 

Станом на ранок 17 вересня у Києві було зафіксовано низький рівень забруднення атмосферного повітря, попри попередження про можливе погіршення через пожежу у Вишгородському районі.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    З початку 2024 року в Україні усиновили понад 600 дітей

     • 9643 переглядiв

    На Донеччині скоротять подачу води: список населених пунктів

     • 9823 переглядiв

    Рада схвалила реформу митниці: що передбачається

     • 23195 переглядiв

    Щороку в Україні всиновлюють близько тисячі дітей - Жолнович

     • 9617 переглядiв