u-krymu-zaiavliaiut-pro-obmilinnia-bilohirskoho-vodoskhovyshcha-kraieznavets-kazhe-tse-zahrozhuie-sytuatsii-z-vodopostachanniam

У Криму заявляють про обміління Білогірського водосховища: краєзнавець каже, це загрожує ситуації з водопостачанням

 • 13121 переглядiв

Білогірське водосховище в окупованому Криму обміліло, його південна частина вже пересохла, і через високі темпи скидання до липня може втратити корисний об'єм води, що може призвести до надзвичайної ситуації з водопостачанням.

Ситуація з обмілінням Білогірського водосховища в тимчасово окупованому Криму набуває критичного характеру - південна частина водойми вже пересохла, повідомляє "Крым.Реалии", пише УНН.

Деталі

У зв'язку з високими темпами скидання води з Білогірського водосховища, повідомляє видання, воно зовсім скоро може втратити корисний об'єм води.

"Воду інтенсивно спускають у річку Біюк-Карасу, яка наповнює Північно-Кримський канал, звідки вода, своєю чергою, йде на потреби Південно-Східного Криму. З такими темпами вже в липні Білогірське водосховище може позбутися корисного об'єму води, а там черга й Тайганського, яке значно менше за Білогірське. І що потім?" - прокоментував ситуацію місцевий краєзнавець.

За його словами, за таких умов, за обіцяного ще більш посушливого 2025 року, ситуація з водопостачанням у Криму загрожує перетворитися на НС.

Страдают даже засухоустойчивые культуры: в оккупированном Крыму сильная засуха12.06.2024, 16:54 • [views_39659]

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: на Покровському напрямку тривають 11 боїв

     • 17750 переглядiв