ukenru
u-kongresi-ssha-ostatochno-skhvalili-povyazanu-z-ukrayinoyu-dopomogu-na-13-6-milyarda-dolariv

У Конгресі США остаточно схвалили пов'язану з Україною допомогу на 13,6 мільярда доларів

 • 120462 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Сенат США ухвалив масштабний законопроект про фінансування уряду та надання нової допомоги, пов'язаної з Україною, надіславши документ на 2741 сторінку президенту США Джо Байдену на підпис, пише УНН з посиланням на The Hill.

Деталі

Американські сенатори проголосували 68 головами "за" ("проти" - 31) за законопроект, який включає 1,5 трильйона доларів державного фінансування та 13,6 мільярда доларів допомоги, пов’язаної з Україною.

Законопроект пройшов з блискавичною швидкістю через Конгрес, пройшовши в Палаті представників менше ніж за 24 години після того, як він був оприлюднений рано вранці в середу. Голосування в Сенаті відбулося менше ніж через два дні після внесення законопроекту.

Як вказано, угода щодо фінансування для України включає приблизно 6,5 мільярдів доларів для Міністерства оборони США, у тому числі понад 3 мільярди доларів на підтримку Європейського командування ЗС США та 3,5 мільярда доларів на цілі, пов'язані з обладнанням, яке Сполучені Штати надіслали Україні.

Вона також включає майже 4 мільярди доларів для Державного департаменту США та майже 2,8 мільярда доларів для Агентства США з міжнародного розвитку, включаючи більше грошей на програми гуманітарної допомоги.

Раніше

Президент США Джо Байден закликав американський Конгрес прийняти пакет допомоги Україні на суму 12 млрд доларів США.

Українські Національні Новини

Політика