u-kitayi-zayavili-pro-gotovnist-vzayemodiyi-z-yes-dlya-vregulyuvannya-viyni-v-ukrayini

У Китаї заявили про готовність взаємодії з ЄС для врегулювання війни в Україні

 • 1831789 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Китай залишається "твердим прихильником" мирного вирішення війни в Україні і готовий взаємодіяти з ЄС для її політичного врегулювання. Про це заявила речниця міністерства закордонних справ КНР Мао Нін, повідомляє УНН з посиланням на брифінг МЗС країни.

Цитата

"Китай не є стороною української кризи, але є твердим прихильником і активним поборником мирного вирішення кризи. Ми готові спілкуватися та обмінюватися думками зі стороною ЄС щодо політичного врегулювання кризи. Ми також сподіваємося, що ЄС продемонструє стратегічну автономію та політичну мудрість і зробить тверді кроки до досягнення довгострокового миру та безпеки в Європі", - повідомила речниця.

Доповнення

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Китай як постійний член Ради Безпеки ООН повинен захищати положення та принципи Хартії ООН, а також відігравати конструктивну роль у встановленні миру в Україні. Вона закликала Пекін стримати дії росії в Україні. 

Нагадаємо

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками розмови із Президентом України Володимиром Зеленським перед візитом до Китаю вказала, що Україна буде важливою темою на зустрічі з главою КНР Сі Цзіньпіном та іншими китайськими високопосадовцями.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вода прибуває: у Краматорську підтопило близько 260 будинків

     • 979000 переглядiв

    У Берліні запрацював "Паспортний сервіс" для українців

     • 2106253 переглядiв

    Військові США заявили про знищення командира ІД у Сирії

     • 696587 переглядiв

    Фінляндія офіційно стала членом НАТО

     • 837480 переглядiв