u-hur-prokomentuvaly-vybukh-bezpilotnyka-na-zaes

У ГУР прокоментували вибух безпілотника на ЗАЕС

 • 102182 переглядiв

Росія поставила під загрозу Запорізьку атомну електростанцію, імітуючи удари та розгортаючи там війська і зброю, в той час як Україна заперечувала свою причетність до будь-яких збройних провокацій на окупованому Росією об'єкті.

Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Українській правді, передає УНН.

Деталі

Юсов наголосив, що імітаційні удари РФ по території станції є постійною практикою окупантів.

Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів

підкреслив Юсов.

Він відзначив, що Росія має вивести війська з у сіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики.

Нагадаємо

У неділю, 7 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії заявило про вибух безпілотника на території тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Росіяни традиційно звинуватили в цьому Україну.

На окупованій росією Запорізькій атомній електростанції здетонував безпілотник07.04.24, 18:46

Популярні

Новини по темі

У ГУР прокоментували вибух безпілотника на ЗАЕС

 • 102182 переглядiв