u-frantsii-cherez-nedootrymannia-podatkiv-mozhe-vynyknuty-defitsyt-biudzhetu-reuters

У Франції через недоотримання податків може виникнути дефіцит бюджету - Reuters

 • 9088 переглядiв

Міністерство фінансів Франції попереджає про ризик дефіциту бюджету в 5,6% ВВП замість запланованих 5,1%. Це пов'язано зі скороченням податкових надходжень та зростанням витрат.

Франція може зіткнутися з серйозним бюджетним дефіцитом цього року через скорочення податкових надходжень та зростання витрат. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Франція, яка є другою за величиною економікою єврозони, цього року може зіткнутися з набагато більшим бюджетним дефіцитом, ніж планувалося. Як йдеться в листі Міністерства фінансів до законодавців, це відбудеться, якщо не буде знайдено додаткових способів скорочення витрат через недоотримання податкових надходжень.

Як пише видання, загострення фінансової ситуації в країні підвищує тиск на президента Еммануеля Макрона, який намагається сформувати новий уряд після дострокових виборів.

Фінансові обмеження зменшують можливості нового уряду. У понеділок Міністерство фінансів надало законодавцям оновлену інформацію щодо бюджетної ситуації. Документ свідчить, що дефіцит бюджету державного сектору цього року може сягнути 5,6% від ВВП замість запланованих тимчасовим урядом Франції 5,1%.

Щоб стабілізувати бюджет, міністерство фінансів заморозило кредити на суму 16,5 мільярдів євро. Очікується також додаткове списання кредитів на суму ще 7 мільярдів євро до кінця року.

Нагадаємо 

Президент Франції Макрон проводить консультації щодо нового глави уряду. Найімовірнішим кандидатом вважається Тьєррі Боде, голова Французької економічної, соціальної та екологічної ради.

У Франції ультраліва партія "Нескорена Франція" ініціювала імпічмент президента Макрона01.09.24, 02:36

Ірина Колеснік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі