u-finliandii-poboiuiutsia-ekolohichnoi-katastrofy-cherez-rosiiski-tankery-pryvydy

У Фінляндії побоюються екологічної катастрофи через російські "танкери-привиди"

 • 43422 переглядiв

Фінляндія попереджає про підвищений ризик екологічної катастрофи через флот російських "танкерів-привидів", які транспортують нафту через Балтійське море всупереч санкціям: щотижня через Фінську затоку проходить близько 100 000 тонн сирої нафти.

Фінські прикордонники попередили про ризик розливу нафти через флот так званих танкерів-привидів, які транспортують російську нафту Балтійським морем попри санкції. Про це передає УНН із посиланням на AFP.

Деталі

Росія розгорнула флот "танкерів-примар" для продажу нафти в обхід міжнародних санкцій, у Балтійському морі зростає загроза великого розливу нафти, зазначив начальник відділу морської безпеки Прикордонної служби Фінляндії Мікко Сімола у коментарі Агентству Франс Прес.

За словами посадовця, 70 таких суден зі 100 000 тон сирої нафти на борту щотижня проходять через Фінську затоку після завантаження в різних російських портах.

Існує "підвищений ризик аварій з наслідками для навколишнього середовища

- наголосив Мікко Сімола.

"Кількість танкерних рейсів у цьому районі "приблизно така ж або навіть більша, ніж до нападу Росії на Україну", - повідомили у фінській прикордонній службі.

Нагадаємо

Фінляндія не відкриє сухопутний кордон з рф після 14 квітня, всі КПП будуть закриті "до подальшого повідомлення". Рішення ухвалили на засіданні уряду 4 квітня, передає УНН із посиланням на МВС Фінляндії. 

Шведські та німецькі винищувачі перехопили біля шведського берега російський розвідувальний літак Іл-20. 

Популярні

Новини по темі