ukenru
u-derzhdepi-vidreahuvaly-na-ukrainski-udary-po-rosiiskym-npz

У Держдепі відреагували на українські удари по російських НПЗ

 • 31701 переглядiв

Україна завдала ударів по російських нафтопереробних заводах за межами своєї території, але США не підтримують такі удари і донесли цю давню політику до України.

США не підтримують удари України за межами її території. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає УНН.

Деталі

Наша позиція від початку цієї війни завжди була такою, що ми не заохочуємо і не підтримуємо завдання ударів Україною за межами її території

наголосив Міллер.

На питання про те, чи контактував Вашингтон з Києвом щодо цього питання після удару по черговому російському НПЗ в Самарі, Міллер відмовився відповідати.

Разом з тим, він зауважив, що позиція США, яку він озвучив, відображає "тривалу політику" американської сторони, і це було чітко донесено до українських партнерів.

Контекст

Нещодавно Financial Times із посиланням на джерела поширило інформацію, що американська адміністрація могла закликати Україну припинити удари по російських НПЗ, оскільки це може спровокувати підвищення цін на пальне. Білий дім офіційно не спростував і не підтвердив цієї інформації.

Кулеба прокоментував інформацію про заклики припинити удари по російських НПЗ26.03.24, 12:23 • [views_0]