ukenru
u-chekhiyi-zatrimali-rosiyan-za-zvinuvachennyam-u-kiberatatsi-na-mzs

У Чехії затримали росіян за звинуваченням у кібератаці на МЗС

 • 8922 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. У Чехії затримали громадян РФ, яких звинувачують у хакерській атаці на комп'ютерну систему МЗС Чехії та втручанні в роботу системи видачі посвідок на постійне проживання. Про це пише видання BBC, посилаючись на прокуратуру Праги, передає УНН.

За повідомленням прокуратури, 18 вересня було затримано вісьмох осіб, серед яких - громадяни Росії та В'єтнаму. Кількість росіян серед затриманих невідома.

Того ж дня їм висунули обвинувачення в несанкціонованому доступі до комп'ютерних мереж та участі в організованій злочинній групі.

Чотирьом з них також висунули обвинувачення у відмиванні грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітник ГРУ Мішкін під час навчання працював офіціантом - ЗМІ

Обвинувачені могли заробити на хакерських атаках сотні мільйонів чеських крон, йдеться в повідомленні празької прокуратури.
Нагадаємо, на початку жовтня нідерландська військова розвідка MIVD повідомила, що запобігла кібератаці на ОЗХЗ, яку готували російські спецслужби.

Пізніше Мін’юст США висунув звинувачення у причетності до кібератак семи росіянам, які підозрюються у шпигунстві для російських спецслужб.

Канада також приєдналась до своїх союзників у виявленні та викритті серії злочинних кібероперацій російських військових.

Українські Національні Новини

Новини Світу