u-bilorusi-prodovzhuiut-hotuvatys-do-naibilshykh-viiskovykh-navchan-shcho-vidomo

У білорусі продовжують готуватись до "найбільших" військових навчань: що відомо

 • 7065 переглядiв

У вересні в білорусь приїжджала делегація російських військовослужбовців для підготовки наступного року великих навчань за участю "регіонального угруповання військ" (РУВ) - "Захід-2025". Про це пише "Беларускі Гаюн", передає УНН

Деталі

За інформацією "Беларускі Гаюн", на початку вересня в мінську з робочим візитом перебувала делегація військовослужбовців збройних сил рф, яка прибула саме з метою підготовки до навчань, що наближаються. Зокрема, в рамках їхнього візиту проводилося візуальне вивчення місць розміщення військ на період проведення навчань.

Неофіційно повідомлялося, що ці навчання стануть одними з найбільших за всю історію існування РГВ. До них будуть залучені новітні зразки військової техніки та озброєнь, включно із системами ППО, танками і засобами РЕБ. Особливу увагу, як зазначається, буде приділено відпрацюванню взаємодії між збройними силами білорусі та росії в умовах гіпотетичних конфліктів за участю високотехнологічних загроз, таких як БПЛА і кібератаки. 

В рамках навчань "буде відпрацьовано завдання з інтеграції нових військових одиниць зі складу ЗС рф, які прибудуть до білорусі до кінця 2024 р."

Нагадаємо

Ще в лютому 2024 р. глава мінборони білорусі віктор хренін заявив, що у 2025 року на території білорусі пройдуть навчання з РГВ. Тепер же аналогічну заяву зробив і держсекретар радбезу олександр вольфович, який 9 вересня повідомив, що 2025 року на території білорусі відбудуться чергові навчання т. зв. "регіонального угруповання військ" білорусі та росії. 

лукашенко визнав, що білорусь збиває російські "шахеди"04.10.24, 18:59

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Залужний прокоментував наступ ЗСУ у курській області

     • 11322 переглядiв