ukenru
u-bilomu-domi-vidreahuvaly-na-propozytsiiu-spikera-dzhonsona-nadaty-dopomohu-ukraini-u-vyhliadi-pozyky

У Білому домі відреагували на пропозицію спікера Джонсона надати допомогу Україні у вигляді позики

 • 34544 переглядiв

Білий дім виступає проти пропозиції спікера Джонсона надати Україні допомогу у вигляді кредиту, стверджуючи, що ухвалений Сенатом законопроєкт про допомогу відповідає оборонним потребам України та інтересам національної безпеки США.

Законопроєкт про допомогу Україні, який був ухвалений у Сенаті, добре відповідає потребам оборони Києва  та інтересам національної безпеки США. Так директор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі відреагував на пропозицію спікера Палати представників Майка Джонсона, щоб замість допомоги надати Україні позику. Про це УНН повідомляє із посиланням на "Голос Америки". 

Ми вважаємо, що той законопроєкт, який був ухвалений у Сенаті, дуже добре відповідає нашому сильному бажанню продовжувати підтримувати Україну. Він добре відповідає потребам оборони України, а також потребам оборони Ізраїлю та іншим питанням нашої національної безпеки в усьому світі. Тож ми продовжуємо закликати спікера Джонсона винести цей законопроєкт на розгляд, проголосувати за нього та рухатися далі. Ми знаємо, що є сильна підтримка його в обох партій, якщо буде можливість голосувати

- заявив Джон Кірбі. 

За його словами, законопроєкт передбачає виділення Україні 60 мільярдів доларів.

У Пентагоні доповнили, що Україні в час війни було б дуже важко віддавати позику. Крім того, альтернативний законопроєкт потрібно було б узгоджувати з низкою відомств.

"Я знаю, що в Конгресі тривають переговори. Не буду забігати поперед цього. Наразі нам потрібне додаткове фінансування. Такій країні, як Україна, що переживає війну, я думаю, буде дуже важко повернути ці кредити. І це те, що потребує опрацювання не лише з міністерством оборони, а й з Державним департаментом та Білим домом", - заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх. 

Нагадаємо 

Спікер Палати представників США Майк Джонсон попередив сенаторів-республіканців, що палата підготує свій проєкт для допомоги України, але він суттєвого відрізнятиметься від того пакету іноземної підтримки на суму 95 мільярдів доларів, який Сенат ухвалив минулого місяця.  Він висунув ідею перетворити його на програму кредиту чи ленд-лізу. 

Спікер Джонсон назвав причину складнощів зі схваленням допомоги України15.03.24, 03:35 • [views_0]