u-afrykanskomu-soiuzi-oholosheno-naivyshchyi-riven-tryvohy-cherez-poshyrennia-mpox

У Африканському союзі оголошено найвищий рівень тривоги через поширення Mpox

 • 15691 переглядiв

Агентство охорони здоров'я Африканського Союзу оголосило найвищий рівень тривоги через епідемію мавпячої віспи.

Агентство охорони здоров'я Африканського Союзу оголосило "надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я" через епідемію віспи, що охопила континент. Передає УНН із посиланням на France24.

Африканський Союз закликає бути проактивними у зусиллях по стримуванню епідемії мавп’ячої віспи (Mpox). Африканський центр з контролю та профілактики захворювань, оголосив "надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я" - це найвищий рівень тривоги. Рішення є відповіддю на епідемію, яка охопила кілька країн континенту, заявив у вівторок, директор Африканських центрів з контролю та профілактики захворювань Жан Касея.

Зараз віспа перетнула кордони, вразивши тисячі людей на нашому континенті [...]. З важким серцем, але з непохитною відданістю нашим людям, нашим африканським громадянам, я оголошую, що ми оголошуємо вітряну віспу надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я на континенті", - заявив на прес-конференції голова Африканського центру з контролю та профілактики захворювань Жан Касеня (Jean Kasenya). "Ця декларація - не просто формальність, це чіткий заклик до дії. Це визнання того, що ми більше не можемо дозволити собі реагувати. Ми повинні бути проактивними і агресивними в наших зусиллях по стримуванню і ліквідації цього лиха

- заявив Касея.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що у Демократичній Республіці Конго з'явився новий, більш трансмісивний штам мавпячої віспи "mpox", який викликає занепокоєння щодо його подальшого поширення.

Кузін про мавпячу віспу: ризик для України оцінений, як дуже низький12.08.24, 13:33

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні не планують відключення електроенергії

 • 18877 переглядiв