u-2025-rotsi-bundesveru-potribni-dodatkovi-65-mlrd-yevro-pistorius

У 2025 році Бундесверу потрібні додаткові 6,5 млрд євро - Пісторіус

 • 24435 переглядiв

Бундесвер потребує додаткових 6,5 мільярдів євро в бюджеті на 2025 рік, щоб реструктуризувати і зробити його придатним до війни через зростаючі загрози в Європі.

Федеральний міністр оборони Борис Пісторіус оголосив, що нові фінансові потреби Бундесверу в бюджеті на 2025 рік складають 6,5 мільярдів євро. Про це УНН пише з посиланням на Tagesschau.

Деталі

Він уточнив, що метою є Бундесверу, щоб він був оптимально позиціонований "навіть у випадку надзвичайної ситуації, у випадку оборони, у випадку війни". Він послався на посилення загрози в Європі, а також повторив мету зробити Бундесвер "придатним для війни".

Німеччина та її союзники повинні діяти як надійний фактор стримування, щоб ні в кого не виникало думки "напасти на нас як на територію НАТО"

- підкреслив міністр.

Пісторіус сказав, що найважливіші рішення з реформи Бундесверу мають бути реалізовані в найближчі кілька місяців. З цією метою Пісторіус він оголосив про підвищення вимог до фінансування Бундесверу в бюджеті на 2025 рік на 6,5 мільярда євро.

Нагадаємо

Німеччина готує новий пакет військової допомоги Україні на суму 1,1 мільярда євро, який включатиме гаубиці, системи протиповітряної оборони, боєприпаси та ракети.

"Європа має 8 років, щоб надолужити втрачене в галузі оборони" – Пісторіус17.12.23, 09:10

Популярні

Новини по темі

"Справа Шила": нестиковки, "друзі" і вороги

 • 424168 переглядiв

Какао втрачає ціну уже третій день підряд: яка причина

 • 33790 переглядiв