ukenru
u-2018-rotsi-do-sudu-bulo-skerovano-11-sprav-schodo-organizovanikh-khakerskikh-zlochinnikh-ugrupuvan

У 2018 році до суду було скеровано 11 справ щодо організованих хакерських злочинних угрупувань

 • 8723 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. В 2018 році до суду було скеровано 11 справ щодо організованих хакерських злочинних угрупувань. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

"В 2018 році за матеріалами, зібраними працівниками кіберполіції, до суду було скеровано справи щодо 11 організованих злочинних груп. Також у межах міжнародної співпрац було викрито 8 транснаціональних хакерських угруповань", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, загалом у 2018 році працівники кіберполіції були залучені до розслідування більше 11 тисяч кримінальних проваджень. Найбільша кількість з них були зосереджені у місті Києві, а також на території Одеської та Львівської областей.

"Також, упродовж 2018 року спеціалістами з кіберполіції оглянуто та проаналізовано 5,5 петабайтів інформації, яка у подальшому була визначена як цифрові докази", - зазначили в повідомленні.

Нагадаємо, учасник міжнародного хакерського угруповання розповсюджував шкідливе програмне забезпечення, щоб за його допомогою зламати електронні рахунки клієнтів банківських установ переважно іноземного походження. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП