u-13-oblastyakh-ukrayini-vidnovili-navchannya

У 13 областях України відновили навчання

 • 149712 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Сьогодні у 13 областях України відновили навчання у школах. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, інформує УНН.

Деталі

"За інформацією департаментів освіти і науки військових адміністрацій, навчання стартувало у 13 областях. Форма освітнього процесу залежить від безпекової ситуації у кожному регіоні, територіальній громаді окремо і вона обов’язково погоджена з військовою адміністрацією", — написав Шкарлет.

Він зазначив, що у 8 областях частково розпочався освітній процес, а частково продовжили канікули.

У 4 областях, де безпекова ситуація не дає змоги, навчання призупинено.

Нагадаємо

Для дистанційного навчання учні та вчителі можуть використовувати національну електронну платформу "Всеукраїнська школа онлайн", на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів для 5-11 класів.

Платформа ВШО доступна за межами України, її використовують у понад 120 країнах світу. Тому діти з України, яких тимчасово евакуйовано, можуть користуватися нею і продовжувати навчання.

Крім того, Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад.

Також сьогодні стартував освітній проект "Навчання без меж" – спільний проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів "ПлюсПлюс", "Піксель" та "Суспільне", а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та Sweet. tv.

Проект передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів, які залишаються у регіонах, де недостатньо якісний зв'язок та немає доступу до інтернету.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У 13 областях України відновили навчання

     • 149712 переглядiв

    У Херсоні невідомі спалили будинок секретарки міськради

     • 85174 переглядiв

    Над Києвом українська ППО збила ракету окупантів

     • 208694 переглядiв

    У Сумах частина міста знову без води

     • 84038 переглядiв

    Окупанти завдали ракетного удару по Краматорську, є жертви

     • 311265 переглядiв