tusk-ukraina-maie-pravo-paralizuvaty-ahresyvni-namiry-rosii

Туск: Україна має право "паралізувати" агресивні наміри Росії

 • 62805 переглядiв

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що дії України є оборонними, а Росія чинить геноцид. Він підкреслив право України ефективно протидіяти агресії та не здивований змінами на фронті.

Дії військових у Курській області є оборонними. Україна має право паралізувати агресивні наміри Росії. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

Деталі

На його думку, поведінка російських військових в Україні має ознаки геноциду, й Україна має повне право зупинити агресивні наміри Росії.

"Дії України є оборонними. Те, що роблять російські війська і російська авіація з територією України, носить ознаки геноциду і нелюдських злочинів. І Україна має повне право вести війну так, щоб якомога ефективніше паралізувати Росію в її агресивних намірах", - сказав глава польського уряду на прес-брифінгу 13 серпня.

Крім того, журналісти запитали Туска, чи не турбує країн-членів НАТО той факт, що зброя, яку відправляють в Україну для оборони, використовується для операції в Курській області. За його словами, він "був би дуже обережний із такими формулюваннями".

Польський прем'єр запевнив, що Варшава підтримує постійний контакт з Києвом на найвищому політичному рівні. І додав, що не здивований такою нестандартною і для когось несподіваною зміною ситуації на фронті.

рф не вдається відтіснити українських воїнів в курській області, безпрецедентна операція ЗСУ продовжується – FT11.08.24, 20:14

Популярні

Новини по темі

Американський солдат продавав секрети Китаю

 • 32656 переглядiв

Боррель підтримав контрнаступ ЗСУ в Курській області

 • 34844 переглядiв

БПЛА атакували Воронезьку область: вибухи та пожежа

 • 33055 переглядiв

У Жана Беленюка вкрали годинник на Олімпіаді-2024

 • 12354 переглядiв

Генштаб: на фронті за добу відбулося 111 бойових зіткнень

 • 24450 переглядiв