tsyfrove-posvidchennia-veterana-v-dii-bez-naiavnosti-paperovoho-uriad-pidtrymav-zminy

Посвідчення ветерана в "Дії" без наявності паперового: уряд підтримав зміни

 • 13221 переглядiв

Кабінет міністрів схвалив поправки, що дозволяють ветеранам мати тільки цифрове посвідчення в додатку "Дії" без паперового. Далі зміни має ухвалити Верховна Рада.

 Кабмін  схвалив зміни до законодавства, які дозволять мати тільки цифрове посвідчення ветерана в застосунку  "Дія"  без наявності паперового. Далі зміни має ухвалити Верховна Рада. Про це УНН повідомляє із посиланням на міністерство цифрової трансформації України

Деталі 

Наразі паперове посвідчення оформляється обов’язково, а цифрове – за бажанням ветерана. Надалі електронний документ формуватиметься автоматично, а фізичний стане додатковим.

Як вказали в Мінцифри, посвідчення в "Дії" значно пришвидшує надання послуг та підвищує якість обслуговування ветеранів і їхніх сімей. Документ можна перевірити за QR-кодом всього в один клік. Це захишає від підроблених чи застарілих паперових документів.

За даними відомства, за 2 тижні після запуску посвідчення ветерана в "Дії" його згенерували вже понад 173 тисячі разів. Тож документ користується попитом і загалом допомагає формувати сприйняття цифрових аналогів як звичну частину життя.

Нагадаємо

У середу, 5 червня, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що у застосунку "Дія" з'явилась можливість згенерувати посвідчення ветерана.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Сірий експорт має бути знищений - член аграрного комітету Ради

     • 105310 переглядiв