ukenru
tspd-pri-rnbo-sprostuvav-feyki-schodo-otrimannya-novogo-posvidchennya-vodiya

ЦПД при РНБО спростував фейки щодо отримання нового посвідчення водія

 • 144280 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України спростували основні фейки про отримання нового посвідчення водія, передає УНН.

Деталі

Фейк: щоб обміняти старі права на нові треба перездавати екзамен.

· Насправді, обмін старого посвідчення водія на нове врегульований вимогами Положення, затвердженого Постановою КМУ від 08.05.1993р. №340 (в редакції від 24.07.2022р). Відповідно до пунктів 25 та 27 Положення, посвідчення водія може бути обміняне на нове без складання іспитів.

Фейк: прописаний в Маріуполі. Загубив права. Тепер ніяк нові не отримати.

· Згідно з вимогами п.28 Положення, обмін посвідчення водія здійснюється незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи.

Фейк: паперові права дійсні до кінця року.

· Будь-яке зі "старих" посвідчень водія є дійсним на території України і надає право керувати транспортними засобами відповідної категорії. Обов’язку водієві замінити будь-яке із вказаних посвідчень водія на нове законодавством не передбачено. Обмін здійснюється за бажанням водія, або в разі втрати чи псування.

Нагадаємо 

Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ разом із командою державної IT-компанії ДП "Інфотех" відновили частину онлайн-послуг у кабінеті водія.

Українські Національні Новини

Суспільство