troyanskiy-kin-kompartiyi-kitayu-u-ssha-senatoram-zaboronili-tiktok

"Троянський кінь Компартії Китаю": у США сенаторам заборонили TikTok

 • 943894 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Сенат США одностайно схвалив закон, який забороняє використання китайської соціальної мережі TikTok на державних пристроях у межах боротьби з проблемами безпеки. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Hill.

Деталі

Закон про заборону TikTok на державних пристроях, який презентував сенатор-республіканець Джош Хоулі, ухвалили ввечері 14 грудня. Як зазначили, буде заборонено "певним особам завантажувати або використовувати TikTok на будь-якому пристрої, виданому Сполученими Штатами або державною корпорацією".

Законопроєкт ще має ухвалити Палата представників США і підписати президент Джо Байден.

Такий крок зробили після того, як 13 штатів обмежили використання TikTok, який належить китайській компанії ByteDance. 

Цитата

"TikTok - це троянський кінь для Комуністичної партії Китаю. Це серйозний ризик для безпеки Сполучених Штатів, і поки вони повністю не розірвали зв'язки з Китаєм, йому не місце на урядових пристроях. Штати США забороняють TikTok на державних пристроях. Настав час Джо Байдену та демократам зробити те саме", – наголосив Джош Хоулі у своїй заяві.

Нагадаємо

Тайвань приєднався до кількох штатів США, які заборонили встановлювати та використовувати китайську платформу для коротких відео TikTok на комунікаційних пристроях державних установ.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Столичний ринок оренди житла скоротився на 27% – Нацбанк

     • 649997 переглядiв

    Укрпошта відкрила передзамовлення на новорічну марку

     • 620052 переглядiв