ukenru
torguvali-personalnimi-danimi-z-baz-danikh-derzhorganiv-u-kiyevi-zatrimali-privatnogo-detektiva-ta-politseyskogo

Торгували персональними даними з баз даних держорганів: у Києві затримали "приватного детектива" та поліцейського

 • 293747 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У Києві затримали "приватного детектива" та поліцейського, які торгували персональними даними з баз даних державних органів. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сторінку Київської міської прокуратури у Telegram.

Деталі

За даними слідства, киянин, видаючи себе за приватного детектива, розміщував електронні оголошення, в яких пропонував збирати персональні дані громадян України на замовлення. Зазначається, що коли чоловік отримав замовлення, його спільник, майор поліції, передавав інформацію зацікавленій стороні з баз даних державних органів, до яких він мав доступ як працівник правоохоронного органу.

Вартість інформації стосовно однієї особи становила 4 000 гривень, повідомляють прокурори. Крім цього, "детектив" також пропонував надавати розширену інформацію, яку він, нібито, мав можливість отримати через свої зв’язки в органах Служби безпеки України.

Чоловіків затримали за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації. Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.

Нагадаємо

У Києві припинили діяльність товариства, яке тривалий час займалось шахрайськими діями під виглядом надання послуг з працевлаштування в Європі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП