ti-khto-voyuyut-za-nezalezhnist-znayut-yiyi-smak-zaluzhniy-privitav-ukrayintsiv-zi-svyatom

Ті, хто воюють за незалежність, знають її смак: Залужний привітав українців зі святом

 • 118793 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. У відеопривітанні Головнокомандувач Збройних cил України Валерій Залужний подякував українським захисникам і захисницям, які воюють за незалежність. Про це УНН повідомляє з посиланням на його Facebook.

Деталі

“Незалежність - це відповідальність, що лежить на твоїх плечах. Ти ведеш у бій і знаєш, що з нього повернуться не всі. І живі, і полеглі залишаються з тобою назавжди. На совісті. І в памʼяті”, – сказав Залужний.

Він зазначив, що незалежність має голос предків, які гинули в боях, в ГУЛАГах, пухли від голоду і кістьми вимощували дороги імперій. Це крик матерів, які ховають своїх дітей. Голос тих, хто в мирних містах і селах просить про допомогу під уламками своїх зруйнованих осель. Голос дітей, які не обирали час і місце народження, але яким довелося жити в часи великої війни.

"Як можна відчути незалежність? Ті, хто воюють за незалежність – знають її смак. Це смак землі, що вʼїдається в шкіру. Смак крові і смерті, якою пронизане повітря. Солоний смак сліз. (...) Незалежність можлива тільки тоді, коли є люди, готові за неї боротися. Дякую вам, захисники і захисниці України! Маю за честь служити разом з вами. Вічна памʼять полеглим героям! Вічна слава живим! Слава Україні!" – додав Залужний.

Нагадаємо

Сьогодні 31-ша річниця незалежності України. 

24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Він був підтверджений більшістю голосів 1 грудня 1991 року на Всеукраїнському референдумі.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі