ukenru
the-insider-za-tizhden-do-pidrivu-kakhovskoyi-ges-vlada-rf-dozvolila-ne-rozsliduvati-avariyi-na-nebezpechnikh-obyektakh

The Insider: за тиждень до підриву Каховської ГЕС влада рф дозволила не розслідувати аварії на небезпечних об'єктах

 • 393106 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. За тиждень до вибуху на Каховській ГЕС російська влада дозволила не розслідувати аварії на небезпечних об'єктах, що сталися внаслідок «воєнних дій» і терактів, зокрема на окупованих територіях. Про це йдеться в розслідуванні The Insider, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що відповідна постанова від 30 травня була опублікована на офіційному інтернет-порталі правової інформації рф.

У постанові уряду є останній, десятий, пункт про аварії. Згідно з ним, як ідеться в розслідуванні The Insider, «до 1 січня 2028 року технічне розслідування аварій на небезпечних виробничих об'єктах та аварій гідротехнічних споруд, які сталися внаслідок воєнних дій, диверсій і терористичних актів, не проводять».

Документ підписаний головою російського уряду михайлом мішустіним. Він набув чинності з дня його опублікування, тобто з 31 травня, зазначили у виданні.

Нагадаємо

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС у Херсонській області.

Представники партизанського руху українців і кримських татар "Атеш", заявили, що Каховську ГЕС підірвали бійці 1 батальйону 205-ї мотострілецької бригади армії рф з міста будьонівськ ставропольського краю.

Українські Національні Новини

Новини Світу