terorystychna-kraina-poshyriuie-feik-pro-deportatsiiu-ukraintsiv-z-polshchi-na-front

Терористична країна поширює фейк про депортацію українців з Польщі на фронт

 • 10268 переглядiв

російські ЗМІ поширюють інформацію про те, що Польща оголосила про примусову депортацію українців призовного віку безпосередньо на фронт. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передає УНН.

Деталі

За їх словами, тих, хто відмовляється виїжджати, нібито планують відправляти силою.

Втім, ці фейки є частиною кремлівської пропаганди, яка не має жодних документальних підтверджень. Жодні офіційні джерела не підтверджують цю інформацію, і вона базується виключно на коментарях російських експертів, відомих своєю тенденцією до спотворення фактів.

Ця кампанія спрямована на підрив довіри українців до своєї держави та формування негативного іміджу Польщі, яка підтримує Україну під час війни. Схожі фейки вже поширювалися раніше, зокрема на початку вересня, коли російські Telegram-канали посилалися на статтю в Rzeczpospolita. Проте в цій статті йшлося про депортацію осіб, причетних до незаконних схем на кордоні, а не про всіх українців.

Депортація українських громадян може відбуватися лише за умови, якщо Україна видасть міжнародний ордер. Наразі не існує правових підстав для примусової депортації українців, які прибули до Європейського Союзу під час війни.

рф поширює "новину" про відсторонення Зеленського від влади02.03.24, 03:42

Популярні

Новини по темі

Вибух пролунав поблизу Черкас

 • 9925 переглядiв

Ураган "Хелен" забрав життя 35 людей у США

 • 9395 переглядiв

У Дніпрі пролунав вибух: ПС попереджали про ворожі БпЛА

 • 10962 переглядiв

Ізраїль наказав евакуювати південні райони Бейрута

 • 11764 переглядiв