ukenru
taran-u-krimu-pidgotovki-do-aktivnikh-boyovikh-diy-z-boku-rf-poblizu-khersonschini-ne-viyavleno

Таран: у Криму підготовки до активних бойових дій з боку РФ поблизу Херсонщини не виявлено

 • 13844 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. На теперішній час в окупованому Криму не виявлено дій зі створення ударних угрупувань для активних бойових дій з боку Росії поблизу адмінмежі з Херсонською областю. Про це доповів у ВР на годині запитань до уряду міністр оборони України Андрій Таран, передає кореспондент УНН.

“Протягом останнього місяця в ЗМІ з’явилося багато повідомлень щодо можливості здійснення збройного нападу РФ, активізації бойових дій саме на Кримському напрямі”, - сказав Таран.

За його словами, ЗМІ не лише повторили слова американського генерала у відставці, а й надавали коментарі з боку експертного середовища щодо цієї теми.

“Хотів би зазначити: на теперішній час ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованої території АРК не виявлено, на півострові не фіксується дій зі створення ударних угрупувань”, - додав Таран.

Також він запевнив, що пам’ятаючи про непередбачуваність рішень політичного керівництва РФ і воєнно-політичного керівництва ЗС РФ, Збройні сили України здійснюють певні заходи для запобігання і надання відповідної відсічі можливим діям з боку ЗС РФ.

Нагадаємо, командувач Об‘єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв запевнив, що загрози вторгнення з боку РФ немає, але потрібно готуватись до будь-яких сценаріїв.

Українські Національні Новини

Політика