syriiets-zaareshtovanyi-za-smertelnu-ataku-v-zolinheni-pidozriuietsia-zviazok-z-id

Сирієць заарештований за смертельну атаку в Золінгені, підозрюється зв'язок з ІД

 • 116676 переглядiв

26-річний сирієць затриманий за ножову атаку в Золінгені, що призвела до 3 смертей і 8 поранених. Підозрюваний, можливо пов'язаний з "Ісламською державою", здався поліції і зізнався у злочині.

Німецька поліція повідомила, що 26-річний сирійський чоловік перебуває під вартою після ножової атаки в місті Золінген, під час якої загинули три людини і вісім отримали поранення. Правоохоронці також розслідують можливі зв'язки підозрюваного з терористичною організацією "Ісламська держава". Про це пише Reuters, передає УНН

Деталі

Інцидент, а також відповідальність, яку взяла на себе ця угруповання, викликали занепокоєння серед деяких політиків, які закликали до посилення заходів безпеки, жорсткішого контролю за зброєю, суворішого покарання за насильницькі злочини та обмежень на імміграцію.

Атака сталася у п'ятницю ввечері під час фестивалю на ринковій площі, де проходили виступи живих гуртів на честь 650-річчя Золінгена. Біля місця трагедії скорботні громадяни створили імпровізований меморіал.

Підозрюваний здався поліції пізно ввечері в суботу і зізнався у скоєнні злочину, повідомили поліція Дюссельдорфа та прокуратура в спільній заяві, оприлюдненій у неділю.

Федеральна прокуратура Німеччини ідентифікувала сирійця як Ісса Аль Х., без зазначення прізвища через німецькі закони про захист приватності. Підозрюваного вважають членом "Ісламської держави".

За даними прокуратури, через свої радикальні ісламістські переконання підозрюваний намагався вбити якомога більше людей, яких він вважав невіруючими, завдаючи їм численних ударів ножем у шию та верхню частину тіла.

Фрідріх Мерц, провідний політик, який очолює опозиційну, центристсько-праву партію ХДС, заявив, що країна повинна припинити приймати біженців із Сирії та Афганістану. "Це досить!" — написав він у листі на своєму вебсайті.

У Німеччині на фестивалі чоловік з ножем напав на людей: троє загиблих24.08.24, 00:58

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    У Чорному морі 4 ворожі кораблі з 28 ракетами "Калібр"

     • 106897 переглядiв

    Кім Чен Ин керував випробуванням безпілотників у КНДР

     • 105439 переглядiв

    ПС ЗСУ повідомляють про активність 11 російських Ту-95МС

     • 119217 переглядiв

    Новини по темі

    ПС ЗСУ повідомляють про активність 11 російських Ту-95МС

     • 119217 переглядiв

    Суд у Франції продовжив арешт Павла Дурова ще на 48 годин

     • 17438 переглядiв