sybiha-obhovoryv-z-hlavoiu-mzs-avstralii-mozhlyvu-peredachu-spysanoi-viiskovoi-tekhniky-na-potreby-zsu

Сибіга обговорив з главою МЗС Австралії можливу передачу списаної військової техніки на потреби ЗСУ

 • 27758 переглядiв

Міністр закордонних справ України провів телефонну розмову з колегою з Австралії. Обговорили потреби ЗСУ, ефективність Bushmaster та можливість отримання списаної австралійської бронетехніки.

У вівторок, 10 вересня, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів телефонну розмову зі своєю колегою з Австралії  Пенні Вонг. Дипломати обговорили потреби Сил оборони України. Про це пише УНН з посиланням на Сибігу в X.

Деталі

Під час телефонної розмови з Пенні Вонг я подякував Австралії за підтримку та поінформував свою колегу про наші пріоритетні оборонні потреби. Австралійські Bushmaster довели свою ефективність на полі бою, і ми маємо намір розширювати нашу співпрацю щодо цих та інших броньованих машин

- заявив Сибіга.

За його словами, окрім військової допомоги, Україна зацікавлена у списаному обладнанні. У тому числі у великій кількості австралійської списаної бронетехніки та інших зразків.

Австралія вироблятиме протикорабельні ракети спільного із норвезькою оборонною компанією22.08.24, 09:01

Це win-win: партнери економлять ресурси, а Україна підвищує свою обороноздатність

- впевнений голова МЗС України.

Нагадаємо

Уряд Австралії виділив Україні додаткову допомогу в розмірі 31 мільйона австралійських доларів, у тому числі 20 мільйонів австралійських доларів для Фонду енергетичної підтримки України, щоб допомогти задовольнити енергетичні та гуманітарні потреби країни.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна візьме участь у Євробаченні-2025

     • 8824 переглядiв

    Війська рф вдарили по Херсону: поранено 25-річного чоловіка

     • 22992 переглядiв