ukenru
sud-vidklav-rozglyad-apelyatsiyi-u-spravi-kernesa

Суд відклав розгляд апеляції у справі Кернеса

 • 10059 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Полтавський апеляційний суд відклав розгляд апеляції у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців через його неявку на засідання. Про це повідомив журналісту УНН адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

"Сьогодні Полтавський апеляційний суд відклав розгляд апеляції у справі Кернеса. Тому що Геннадій Кернес перебуває на стаціонарному лікуванні в закордонній лікарні", - сказав Гунченко.

За його словами, наразі дата наступного засідання відкрита, адже невідомо, коли Кернес повернеться з-за кордону.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року слідчими ГПУ Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

10 серпня Київський районний суд Полтави ухвалив закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса та його охоронців "у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від обвинувачення". Суддя зазначив, що суд розцінює відмову прокурорів від участі у дебатах і їх тривалу відсутність на суді як відмову від обвинувачення.

Верховний Суд вдруге відмовився змінювати місце розгляду скарги Генеральної прокуратури України на закриття справи щодо мера Харкова Геннадія Кернеса.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП