ukenru
sud-okupovanogo-krimu-vidmoviv-kurbedinovu-v-dostrokovomu-zvilnenni

Суд окупованого Криму відмовив Курбедінову в достроковому звільненні

 • 6990 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Сьогодні, 10 грудня, суддя так званного "Київського районного суду Сімферополя" відмовив у достроковому припиненні арешту адвокату Емілю Курбедінову, якого заарештовали за пост у Facebook п'ятирічної давності. Про це інформують "Крим. Реалії", передає УНН.

"Дана заява (про дострокове припинення арешту - ред.) була подана у зв'язку з необхідністю бути присутнім на засіданні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в російському Ростові-на-Дону, де він (Курбедінов - ред.) захищає інтереси фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Енвера Мамутова", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що кримська захисниця Ліля Гемеджі звернула увагу судді на той факт, що апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції не була розглянута у належний термін, що також порушує право не тільки Курбедінова, але і людей, яких він захищає.

Нагадаємо, раніше підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб. 

Як повідомляв УНН, в Amnesty International заявили, що політично мотивовані звинувачення проти Еміля Курбедінова повинні бути зняті, а його самого слід негайно і беззастережно звільнити. 

Українські Національні Новини

Суспільство