stefanishyna-obhovoryla-z-yevrokomisarom-pochatok-perehovoriv-ukrainy-z-yes

Стефанішина обговорила з єврокомісаром початок переговорів України з ЄС

 • 24940 переглядiв

Віцепрем'єр-міністр України Ольга Стефанішина та Комісар ЄС Олівер Вергеї провели переговори щодо процесу вступу України до ЄС, зосередившись на забезпеченні відповідності українського законодавства нормам ЄС.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зустрілася з комісаром ЄС питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівером Вергеї. Про це українська посадовиця розповіла на своїй сторінці у соцмережі Х, передає УНН.

Деталі 

За словами Стефанішиної, на зустрічі з Варгеї йшлося про структуру майбутніх переговорів. 

Крім того, сторони погодили кроки щодо швидкого виконання чотирьох рекомендацій Єврокомісії та початок "скринінгу", за яким будуть зустрічі урядової команди і представників гендиректорату Єврокомісії  з питань переговорів про розширення.  

Також Стефанішина обговорила з комісаром ЄС підготовку переговорної рамки.

Віцепрем'єр-міністр Стефанішина розповіла, як просувається євроінтеграція України14.01.24, 00:47

Олівер Вергеї теж підтвердив на своїй сторінці у соцмережі Х заявив, що під час зустрічі вони обговорили процес вступу України до ЄС.

За його словами, наразі триває підготовка проєкту переговорної рамки.

Нагадаємо

Європейська рада під час саміту 14-15 грудня 2023 року прийняла рішення розпочати переговори з Україною про входження до ЄС та доручила Раді ЄС сформувати рамкові умови для таких переговорів, щойно Україна виконає всі рекомендації Єврокомісії в процесі розширення ЄС.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Андрій Шевченко став новим президентом УАФ

     • 30118 переглядiв