“Інспектори виявили 21 випадок невідповідності вимогам законодавства про харчові продукти. Робота решти закладів на момент перевірки була припинена, однак моніторинг зі сторони Держпродспоживслужби буде продовжуватися”, — йдеться у повідомленні.
Порушення, зокрема, стосувалися відсутності маркування на сировині, відсутності особистих медичних книжок, недотримання санітарних та гігієнічних норм, відсутності або непред’явлення дозволів на встановлення МАФів та документів щодо реєстрації потужностей.
Загалом з метою виявлення порушень та зупинки роботи нелегальних точок продажу вуличної їжі було створено 15 інспекційних груп реагування. Групи впродовж дня працювали в 10 районах столиці та перевірили понад 50 суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією шаурми.
Нагадаємо, зараз у Києві лише 62 пересувні точки харчування мають дозвільні документи на “швидке харчування”.