stalo-vidomo-skilki-ukrayinskikh-medikiv-otrimali-dozvil-pratsyuvati-u-polschi

Стало відомо, скільки українських медиків отримали дозвіл працювати у Польщі

 • 1209625 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Близько 2 тис. українських лікарів отримали дозвіл на роботу в Польщі. Про це повідомляє УНН з посиланням на inpoland.net.pl.

Деталі

Польська депутатка Ганна Гілл-Пьонтек у вересні подала запит до міністра охорони здоров’я щодо спрощеного отримання дозволу на практику медиків з України, які прибули до Польщі після початку війни.

Як зазначається, понад 3,3 тис. заявок на отримання ліцензії на практику в Польщі подали лікарі та медсестри з України. Наразі позитивну відповідь отримали менше ніж 2 тисячі.

Цитата

«Медичний персонал з України не має можливості займатися практикою та заробляти. Медичні установи мають труднощі із забезпеченням персоналом, а пацієнти страждають від довгих черг. З початку повномасштабного вторгнення 2243 медичних працівників (лікарі та стоматологи) звернулися за дозволом вести практику в Польщі. Ще 1107 звернень надійшло від медичних сестер та акушерок. Наразі МОЗ погодило 1215 заявок від лікарів і стоматологів, і 723 - від медсестер і акушерок», - наголосила вона.

Доповнення

Уряд Чехії може продовжити українськими біженцями візи тимчасового захисту до кінця березня 2024 року. Наразі візи для українців дійсні до березня 2023 року. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула з російського полону 60 військових

     • 631016 переглядiв