ssha-vidpravili-na-blizkiy-skhid-sili-shvidkogo-reaguvannya-morskoyi-pikhoti

США відправили на Близький Схід Сили швидкого реагування морської піхоти

 • 53054 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Сили швидкого реагування морської піхоти США рухаються до східної частини Середземного моря — на тлі занепокоєння щодо переростання війни в Газі в регіональний конфлікт. Про це пише CNN з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

26-й експедиційний підрозділ морської піхоти на борту десантного корабля USS Bataan останніми тижнями діяв у водах Близького Сходу, але наприкінці минулого тижня він почав прокладати шлях до Суецького каналу, повідомили офіційні особи.

Корабель перебуває в Червоному морі і незабаром перейде в східне Середземне море. Цей крок розмістить підрозділ морської піхоти ближче до Лівану та Ізраїлю. США попереджають своїх громадян залишити Ліван.

Одним із завдань підрозділу морської піхоти є допомога цивільним особам в евакуації.

Контекст

У вівторок Білий дім заявив, що було б «нерозсудливо і безвідповідально» не планувати можливу евакуацію американських громадян з Близького Сходу, включаючи Ізраїль і Ліван. Але тоді координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі сказав: «Ми зараз не на етапі виконання».

Але в п’ятницю, коли Ізраїль розширив свою наземну кампанію в Газі, посольство США в Бейруті знову закликало американців «залишити зараз країну», попередивши, що найкращий час покинути країну — «до кризи».

Довідка

У 2006 році під час останньої війни між Ізраїлем і Хезболлою Державний департамент наказав евакуювати американських громадян із Лівану. Тоді приблизно за два тижні було евакуйовано приблизно 15 000 американців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльські військові повторно закликали цивільних терміново виїхати із сектора Гази на південь

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Хмельницькій області лунали вибухи – це робота ППО

     • 68045 переглядiв

    На Черкащині вибухи, працює ППО

     • 65038 переглядiв