ssha-vidilili-noviy-paket-gumdopomogi-dlya-ukrayini-na-ponad-200-mln-dolariv

США виділили новий пакет гумдопомоги для України на понад 200 млн доларів

 • 938969 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Сполучені Штати скерували додаткові 205 мільйонів доларів на новий пакет гуманітарної допомоги Україні для підтримки тих, хто постраждав від російської агресії. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Державного департаменту США, інформує УНН.

Цитата

"Сполучені Штати надають 205 мільйонів доларів додаткової гуманітарної допомоги для народу України в рамках нашої підтримки тих, хто постраждав від неспровокованої, невиправданої та жорстокої війни росії проти України... Ми продовжуємо закликати до негайного припинення агресивної війни з боку росії та до того, щоб росія сприяла безперешкодному доступу постачальників гуманітарної допомоги в Україні та безпечному проходу для тих, хто прагне переїхати в безпечніші райони", - йдеться в заяві.

Деталі

Зазначає, що пакет гумдопомоги США включає продукти харчування, безпечну питну воду, послуги захисту, освіту, засоби до існування, правову допомогу, доступне житло, медичне обслуговування та інші послуги й товари через міжнародні й неурядові організації у регіоні. 

"Ці кошти також допоможуть жертвам конфлікту підтримувати зв’язок із членами родин, які розлучилися, і сприяють возз’єднанню сімей, коли це можливо", - повідомляє Держдеп.

Загальний обсяг гуманітарної допомоги, наданої Україні у 2023 фінансовому році, перевищує 605 мільйонів доларів, забезпечує подальшу підтримку гуманітарних організацій, які реагують на кризу, і доповнює щедрість країн. З лютого 2022 року США надали понад 2,1 мільярда доларів гумдопомоги українцям, йдеться в заяві.

Нагадаємо

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі 7 червня заявив, що у Вашингтона достатньо коштів, щоб надавати допомогу Києву до кінця фінансового року, тобто до 30 вересня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Що подарувати малечі: ТОП найпопулярніших товарів для дітей

     • 930510 переглядiв

    Велика пресконференція та автограф-сесія Monte

     • 870477 переглядiв