ssha-ta-izrail-ochikuiut-ataku-iranu-na-izrailsku-terytoriiu-5-serpnia-zmi

США та Ізраїль очікують атаку Ірану на ізраїльську територію 5 серпня - ЗМІ

 • 18392 переглядiв

Американські та ізраїльські чиновники прогнозують напад Ірану на Ізраїль 5 серпня у відповідь на вбивства лідерів "Хезболли" та ХАМАС. Очікується масштабніша атака, ніж 13 квітня, можливо за участю "Хезболли".

Американські та ізраїльські чиновники вважають, що Іран може завдати удару по ізраїльській території в понеділок, 5 серпня, повідомляє Axios із посиланням на свої джерела, пише УНН.

Деталі

Три американські та ізраїльські чиновники заявили, що очікують нападу Ірану на Ізраїль уже в понеділок.

Лідери Ірану і "Хезболли" присягнулися помститися за вбивства вищого військового командира "Хезболли" Фуада Шукра і політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Американські чиновники очікують, що відповідні дії Ірану здійснюватимуться за тією самою схемою, що й напад на Ізраїль 13 квітня, але потенційно масштабнішими, і до них також може бути задіяна "Хезболла" в Лівані.

Хезболла здійснила масований ракетний обстріл північного Ізраїлю04.08.24, 01:32

Адміністрація Байдена побоюється, що буде складніше мобілізувати ту саму міжнародну та регіональну коаліцію країн, яка захистила Ізраїль від попереднього іранського нападу, оскільки вбивство Ханії сталося в контексті війни між Ізраїлем і ХАМАС, що викликала різкі антиізраїльські настрої в усьому регіоні.

Як зазначає Axios пише, невідомо, чи будуть Іран і "Хезболла" проводити скоординовану атаку, чи діятимуть окремо.

Вони додали, що, на їхню думку, і Іран, і "Хезболла" все ще працюють над завершенням своїх військових планів та їх затвердженням на політичному рівні.

Американський чиновник сказав, що адміністрація Байдена хотіла оголосити про нарощування американських сил у п'ятницю, коли Іран і "Хезболла" все ще обговорювали, який вигляд матиме їхній удар у відповідь, сподіваючись, що оголошення допоможе стримати їх і вплинути на їхні військові плани.

"Я сподіваюся на це. Я не знаю", - сказав він.

Глава ізраїльської розвідки відвідав Єгипет для переговорів про можливе перемир’я в Газі - ЗМІ04.08.24, 11:17

Популярні

Новини по темі