ssha-skhvalyly-prodazh-nimechchyni-raket-patriot-na-5-mlrd-dolariv

США схвалили продаж Німеччині ракет Patriot на 5 млрд доларів

 • 12699 переглядiв

Держдеп США схвалив потенційний продаж Німеччині 600 зенітних ракет Patriot на суму $5 млрд. Це допоможе Німеччині посилити протиповітряну оборону відповідно до нових планів НАТО.

Держдепартамент США схвалив можливий продаж до 600 зенітних ракет Patriot союзнику по НАТО Німеччині на суму 5 мільярдів доларів, повідомив Пентагон у четвер. Про це пише Reuters, передає УНН.

"Пропонований продаж поліпшить можливості Німеччини з протидії поточним і майбутнім загрозам і підвищить обороноздатність її збройних сил", - ідеться в заяві Агентства зі співробітництва в галузі оборонної безпеки Пентагону.

Згідно з новими оборонними планами НАТО, Німеччині доведеться вчетверо збільшити свою протиповітряну оборону, щоб захистити інфраструктуру і збройні сили в разі серйозної напруженості або війни, повідомило Reuters минулого місяця одне з джерел у сфері безпеки.

Як зазначає Reuters, Німеччина за часів холодної війни мала 36 установок ППО Patriot. Сьогодні ж німецькі війська мають у своєму розпорядженні лише дев'ять установок - після того, як три системи уряд у Берліні надіслав Україні.

Єрмак анонсував постачання Україні додаткових систем Patriot27.07.24, 11:40

Популярні

Новини по темі

США схвалили продаж Німеччині ракет Patriot на 5 млрд доларів

 • 12699 переглядiв

СБУ нейтралізувала агентурну мережу фсб у Херсоні

 • 24871 переглядiв