ssha-pryzupynyly-postachannia-boieprypasiv-do-izrailiu-cherez-zahrozu-vtorhnennia-v-hazu

США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю через загрозу вторгнення в Газу

 • 50494 переглядiв

США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю після загроз вторгнення в Газу. Про це повідомляє Axios, передає УНН.

Деталі

Минулого тижня адміністрація президента Байдена призупинила постачання американських боєприпасів до Ізраїлю. Цей крок викликав занепокоєння в ізраїльському уряді та породив низку питань щодо майбутнього співробітництва між двома країнами.

Інцидент став першим таким випадком після нападу 7 жовтня, коли США призупинили постачання зброї для ізраїльських військових. Ізраїльські чиновники заявили, що їм не надали пояснень щодо затримки в постачанні боєприпасів.

Причиною цього рішення стала серйозна обуреність в адміністрації Байдена можливим вторгненням Ізраїлю в місто Рафах на півдні Гази, де захист шукає понад мільйон палестинців. Президент Байден стикається з гострою критикою серед американців, що стоять проти його підтримки Ізраїлю.

Додамо

Ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив про свій намір вторгнутися в Рафах, незалежно від угод щодо звільнення заручників та припинення вогню з ХАМАС. Це викликало обурення у адміністрації Байдена, яка залишає за собою право змінити свою політику відносно Ізраїлю, якщо такі дії продовжуватимуться.

Переговори в Єгипті про припинення вогню в Газі завершилися, Ізраїль і ХАМАС поки залишаються на своїх позиціях05.05.24, 20:22

Популярні

Новини по темі

Виявлено загрозу застосування балістичного озброєння

 • 56018 переглядiв