ukenru
ssha-i-polscha-obgovorili-zmitsnennya-skhidnogo-flangu-nato-za-rakhunok-amerikanskikh-viysk

США і Польща обговорили зміцнення східного флангу НАТО за рахунок американських військ

 • 12725 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. США і Польща досягли прогресу в питанні нарощування чисельності американських військових на польській території. Про це повідомляє УНН з посиланням на Пентагон.

Таку заяву зробили в Міноборони США за підсумками переговорів заступника голови Пентагону з політичних питань Джона Руда з заступником міністра національної оборони Польщі Томашем Шатковським.

"Сьогоднішні переговори є лише малою частиною міцних і давніх двосторонніх оборонних відносин, заснованих на сприяння безпеки і процвітання Польщі, США і всього регіону. Більш глибоке, більш спільне партнерство США і Польщі в галузі безпеки має вирішальне значення для вирішення поточних загроз і викликів безпеки" , - йдеться в повідомленні.

На переговорах йшлося про варіанти підвищення забезпечення безпеки східного флангу НАТО за рахунок розширеної, стійкої присутності сил США і можливостей в Польщі, які будуть підтримувати польський уряд.

Відомства обох країн мають намір продовжити спільні переговори, додали в Пентагоні.

Нагадаємо, Варшава і Вашингтон домовилися про розширення військової присутності США в Польщі. Про це заявив в ефірі Польського телебачення міністр оборони республіки Маріуш Блащак

Українські Національні Новини

Новини Світу