ssha-bilshe-ne-dopomagayut-palestinskiy-administratsiyi

США більше не допомагають палестинській адміністрації

 • 7018 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) з 1 лютого 2019 року припинило допомогу палестинській адміністрації. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

За словами джерела агентства після вступу в силу прийнятого Конгресом закону про антитерористичну діяльність, що дозволяє подавати позови проти будь-яких структур, які отримують фінансування з Вашингтона, адміністрація Махмуда Аббаса оголосила, що повністю відмовляється від американських грошей.

У селі Джаба на Західному березі Йордану всі проекти заморожені: "Коли починалося будівництво, ми були налаштовані оптимістично, але зараз відчуваємо себе пригніченими. Школярам в нашому селі більше ніде вчитися, їм доводиться ходити в школу в семи кілометрах звідси", - говорить Зеяб Машалла, глава місцевої влади.

Як відзначають експерти, велика частина виплат була припинена адміністрацією Дональда Трампа в 2017-2018 роках, але до останнього моменту США перераховували кошти на місію координатора з питань безпеки (USSC). Вона була створена 14 років тому для взаємодії з силовими структурами ПА. Це вже викликало серйозну стурбованість ізраїльських служб безпеки, які  лобіюють внесення змін до американського закону.

Як повідомляв УНН, ЄС розкритикував виселення палестинців з Східного Єрусалиму

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США більше не допомагають палестинській адміністрації

     • 7018 переглядiв

    Розкрита таємниця яйця-рекордсмена з Instagram

     • 12418 переглядiв

    У Єгипті знайдено стародавній некрополь

     • 15547 переглядiв