spravy-maidanu-sudytymut-eksnachalnyka-berkutu-z-ar-krym

Справи Майдану: судитимуть ексначальника беркуту з АР Крим

 • 20054 переглядiв

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо колишнього заступника командира полку – начальника штабу полку міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим. Його обвинувачують в організації застосування сили проти активістів Майдану. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ДБР. 

Деталі 

Повідомляється, що обвинувальний акт стосовно ексначальника беркуту з АР Крим скеровано до суду.

Встановлено, що у лютому 2014 року він організував незаконне злочинне перешкоджання проведенню зборів та мітингів у Маріїнському парку у Києві. Його підлеглі застосували до мітингувальників надмірну фізичну силу та спецзасоби, що призвело до заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 117-ти учасникам акцій протесту у центральній частині столиці

- йдеться у повідомленні ДБР. 

Колишній правоохоронець обвинувачується серед іншого в організації незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою на виконання явно злочинного наказу, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365; ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Справи Майдану: судитимуть чотирьох екскерівників підрозділів міліції за силовий розгін акцій протесту в Черкасах19.03.24, 10:39

Зазначається, що наразі він переховується від органів правосуддя. Ексначальника беркуту Крима оголосили в розшук. У зв'язку з чим щодо нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо

21 березня 2023 року працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому командиру полку міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в АР Крим. Після захоплення півострова він обійняв посаду командира так званого російського спеціального загону швидкого реагування "собр".

Справи Майдану: до 15 років заочно засуджений екс-командир кримського "Беркуту"06.03.24, 13:26

Популярні

Новини по темі

У МХП стартувала посівна ярих культур

 • 100477 переглядiв

У Києві зафіксували рекордну швидкість вітру

 • 100899 переглядiв