spravy-maidanu-pro-pidozru-povidomyly-ekskomandyru-vzvodu-ta-trom-spivrobitnykam-sevastopolskoho-berkutu

Справи Майдану: про підозру повідомили екскомандиру взводу та трьом співробітникам севастопольського "Беркуту"

 • 17730 переглядiв

Колишньому командиру взводу севастопольського "Беркуту" і трьом офіцерам повідомлено про підозру за сприяння у державній зраді.

Повідомлено про підозру у державній зраді  колишньому командиру взводу севастопольського "Беркуту" та ще трьом співробітникам цього спецпідрозділу. Експравоохоронці в 2014 році брали активну участь у протидії акціям протесту у Києві та  сприяли рф в анексії територій Севастополя та Крима. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора, передає УНН

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому командиру автотранспортного взводу РМОП "Беркут" УМВС України в м. Севастополі та ще трьом співробітникам цього спецпідрозділу", - йдеться у повідомленні ОГП. 

Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, а також заволодіння вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 262 КК України).

Знищення зброї і службової документації "чорної роти" Беркуту під час Майдану: судитимуть двох екскомандирів08.05.24, 14:37

За даними слідства, колишні правоохоронці упродовж січня-лютого 2014 року брали активну участь у незаконній протидії мирним акціям протесту у Києві. Повернувшись до Севастополя, протиправно заволоділи кількома десятками одиниць автоматичної вогнепальної зброї, яка зберігалась за місцем дислокації спецпідрозділу.

"У подальшому за попередньою змовою з представниками рф та іншими особами, які надавали допомогу державі-агресору у підривній діяльності проти України, з 27 лютого по 20 березня 2014 року, використали цю зброю під час блокування автошляхів сполучення між АР Крим та Херсонською областю. Таким чином своїми діями підозрювані сприяли рф у здійсненні анексії територій м. Севастополь та АР Крим", - вказали в ОГП.

Справи Майдану: до суду скерували справу командира львівського "Беркуту"10.04.24, 16:11

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі