sprava-eks-nardepa-opzzh-kuzmina-sered-tysiach-kryminalnykh-provadzhen-v-yakykh-fihuruiut-polityky

Справа екс-нардепа ОПЗЖ Кузьміна серед тисяч кримінальних проваджень, в яких фігурують політики

 • 20371 переглядiв

Державне бюро розслідувань веде справи про державних зрадників: їх біля 2 тисяч, серед них зокрема йдеться про політиків. Про це передає УНН із посиланням на інтерв’ю речниці ДБР Тетяни Сапьян в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Деталі

Щодо справи колишнього народного депутату від фракції ОПЗЖ, Рената Кузьміна, повідомляється наступне.

У жовтні 2022 року, на той момент ще народному депутату було оголошено підозру у державній зраді. ДБР встановило, що напередодні після початку повномасштабного вторгнення він розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали, які шкодували Україні

- розповіла речниця ДБР.

За словами Тетяни Сапьян, інформація, що мала пропагандистський характер, розповсюджувалась Кузьміним у виступах, в соцмережах та на особистому сайті нардепа ОПЗЖ.

Звісно, що такі меседжі від народного обранця формували в суспільстві не найкращі настрої та шкодили суверенітетові. В березні 2023 року йому було обрано запобіжний захід. 

– зазначає Сапьян.

Кузьміну призначено тримання під вартою без права внесення застави, - в заочній формі.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду

– повідомила Сапьян.

Слідство припускає, що Кузьмін перебуває на території рф. Ще один цікавий факт, -  незважаючи на відсутність екснардепа в Україні, приватні адвокати, тобто сторона захисту Кузьміна, максимально робили все, щоб затягувати розгляд справи у суді, додає Сапьян.

Доповнення

Щодо загальної кількості справ, вказується, що ДБР веде понад 2 тисячі кримінальних проваджень, - в них зокрема йдеться про політиків.

Нагадаємо

Слідчі отримали доручення розслідувати незаконне встановлення обладнання для відеоспостереження в одному з комплексів Київської області з метою захисту прав журналістів.

Державне бюро розслідувань підтвердило, що розслідує кримінальне провадження щодо можливих зловживань директора юридичного департаменту Національного банку України Олександра Зими.

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі