spivzasnovnyk-openai-zaluchyv-1-mlrd-dolariv-dlia-novoho-startapu-z-bezpeky-shi

Співзасновник OpenAI залучив 1 млрд доларів для нового стартапу з безпеки ШІ

 • 23890 переглядiв

Ілля Суцкевер створив компанію Safe Superintelligence для розробки безпечних систем ШІ. Стартап залучив 1 млрд доларів інвестицій і планує зібрати невелику команду дослідників та інженерів.

Компанія Safe Superintelligence (SSI), співзасновником якої став колишній головний науковий співробітник OpenAI Ілля Суцкевер, залучила 1 мільярд доларів готівкою для розробки безпечних систем штучного інтелекту, які значно перевершують людські можливості. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

37-річний Ілля Суцкевер - один з найвпливовіших технологів у галузі ШІ. У червні він став одним із співзасновником SSI разом з Деніелом Гроссом, який раніше очолював ініціативи зі створення ШІ в Apple (AAPL.O), і Деніелом Леві, колишнім дослідником OpenAI.

Суцкевер та Леві є головними науковцями, а Гросс відповідає за обчислювальні потужності та збір коштів.

SSI, в якій наразі працює 10 співробітників, планує використати кошти на придбання обчислювальних потужностей і наймання найкращих фахівців. Компанія створить невелику команду дослідників та інженерів.

Наразі SSI приділяє значну увагу найму людей, які вписуються в її культуру. Гросс сказав, що вони годинами перевіряють, чи мають кандидати "добрий характер", і шукають людей з неординарними здібностями, а не переоцінюють дипломи та досвід роботи в цій галузі.

Вони займатимуться проблемами безпеки використання ШІ, тобто запобігання заподіянню ним шкоди. Це актуальна тема на тлі побоювань, що несанкціонований ШІ може діяти проти інтересів людства. SSI також планує співпрацювати з хмарними провайдерами та компаніями-виробниками мікросхем для фінансування своїх потреб в обчислювальних потужностях.

Google готується до рекордного придбання: 23 мільярди доларів за Wiz, стартап кібербезпеки15.07.24, 21:56

За даними видання наразі компанія оцінюється в 5 мільярдів доларів. Це фінансування підкреслює, що деякі інвестори все ще готові робити великі ставки на виняткові таланти, зосереджені на фундаментальних дослідженнях у галузі ШІ. Серед інвесторів - провідні венчурні компанії Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, DST Global та SV Angel.

Нагадаємо

OpenAI обговорює новий раунд фінансування, який може оцінити компанію у понад 100 млрд доларів. Thrive Capital планує інвестувати близько 1 млрд доларів, очолюючи цей раунд.

Конкурент Google: в OpenAI тестують пошуковику SearchGPT на основі штучного інтелекту26.07.24, 15:40

Анастасія Рябоконь

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині вночі збили 4 "шахеди"

     • 14529 переглядiв