spilnyi-zakhyst-vid-rosiiskykh-raket-zelenskyi-proviv-naradu-z-mizhnarodnykamy-shchodo-vzaiemodii-z-krainamy-nato

Спільний захист від російських ракет: Зеленський провів нараду з міжнародниками щодо взаємодії з країнами НАТО

 • 63110 переглядiв

Президент України провів нараду щодо взаємодії з НАТО та сусідніми країнами-членами Альянсу. Обговорювалися можливості спільного захисту від ударів російських ракет і дронів.

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з міжнародниками щодо взаємодії з НАТО, зокрема, із сусідами в регіоні, які є членами Альянсу. Вони обговорили спільні можливості захисту від ударів російських ракет і дронів. Про це повідомив Зеленський у відеозверненні, та додав, що Україна працює над реалізацією, передає УНН.

"Провів тривалу нараду з міжнародниками: МЗС, Міністерство оборони, військові, ГУР, Офіс. Щодо нашої взаємодії з НАТО – загалом з Альянсом та, зокрема, із сусідами в регіоні, які є членами НАТО. Очевидно, що разом ми здатні додати більше безпеки й стабільності нашому регіону та всій Європі", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що треба цю очевидність перевести в практичні кроки, у те, як у взаємодії зможемо додавати один одному реальної безпеки.

"Сьогодні обговорили наші спільні можливості захисту від ударів російських ракет і дронів – ми працюємо над реалізацією. Я дякую всім, хто допомагає!" - сказав Зеленський.

Доповнення

Президент доручив дипломатам пропрацювати в рамках Ради Україна – НАТО можливість створення коаліції з-поміж держав-сусідів, які будуть допомагати збивати російські ракети над територією нашої держави.

15 липня Зеленський повідомляв, що питання збиття Польщею російських ракет, які летять над територією України в сторону Польщі, справедливе та вже розглядається технічно та юридично.

Популярні

Новини по темі