spetsrezhym-na-prykordonni-v-dpsu-poiasnyly-komu-ne-treba-otrymuvaty-dozvil-na-perebuvannia-u-prykordonnii-smuzi

Спецрежим на прикордонні: в ДПСУ пояснили, кому не треба отримувати дозвіл на перебування у прикордонній смузі

 • 25201 переглядiв

Зараз в Україні потрібен спеціальний дозвіл на в'їзд до прикордонної зони, однак місцеві жителі, туристи та деякі водії звільняються від нього.

Віднедавна для перебування в прикордонній смузі необхідно мати спеціальний дозвіл, проте деяким категоріям людей відповідний дозвіл отримувати немає необхідності. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

До прикордонної смуги, відповідно до законодавства не входять населені пункти та місця масового відпочинку. І треба розуміти, що такі дозволи не потрібно отримувати людям, які слідують з метою перетину кордону, водіям вантажних транспортних засобів, які здійснюють модальні перевезення, а також, якщо рух осіб починається і закінчується за межами прикордонної смуги. Тобто дорога фактично проходить прикордонною смугою, але вони вимушені через неї слідувати… Це стосується усієї протяжності кордону України

- пояснив Андрій Демченко.

Нагадаємо

15 грудня повідомили, що уряд  вніс зміни до постанови "Про прикордонний режим". Тому тепер для перебування в прикордонній смузі віднині необхідно мати дозвіл органу Держприкордонслужби. 

Зміни передбачають обмеження у вільному в'їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі. Це ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Намагався перетнути кордон: у річці Тиса ледь не потонув ухилянт10.01.24, 14:58

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вища рада правосуддя звільнила 325 суддів за минулий рік

     • 24502 переглядiв

    В справі Шепелева без "бабок" не обійшлося - Мосійчук

     • 242279 переглядiв